Vaksinimi ndaj gripit, Manastirliu: Shtojmë zinxhirin frigoriferik për të ruajtur vaksinat

Ndonëse kryefjala që prej muajit mars ka qenë Covid-19 dhe Instituti i Shëndetit Publik është përmendur për kapacitetet e testimit të koronavirusit, misioni tjetër, ai i vaksinimit për të përballuar gripin e stinës është po aq i rëndësishëm. Gjatë një inspektimi në këtë institut ministrja e shëndetësisë ka njoftuar pajisjen me një zinxhir frigoriferik për ruajtjen e vaksinave.

“Deri tani sipas përllogaritjeve për mbulesën vaksinale të shtuar, kemi bërë porosinë e serisë së parë të vaksinave dhe ndërkohë që vijojmë të sigurojmë akoma më shumë vaksina për sa i përket situatës që do të përballemi gjatë muajve tetor-dhjetor e në vijim”, tha Manastirliu.

Nga ana tjetër, shefja e Departamentit të Sëmundjeve Infektive, Silva Bino tha se gjatë kësaj kohe është bërë vlerësimi i kategorive të riskut të cilët duhet të vaksinohen ndaj gripit që pritet të qarkullojë në stinën vjeshtë dimër.