Vala e të nxehtit në SHBA, Kalifornia po shkrumbohet, mijëra të evakuuar

Publikuar më: 25/7/2022, ora 15:10

Vala e të nxehtit në SHBA, Kalifornia po shkrumbohet, mijëra të evakuuar

Publikuar më: 25/7/2022, ora 15:10

Temperaturat shkuan në 38 gradë celsius në kontenë Mariposa të Kalifornisë. Një valë akoma më e nxehtë dhe shkatërruese dogji gjithçka, me zjarrin masiv të lisit që shpërtheu gjerësisht në zonën jashtë parkut kombëtar Josemit. Mbi 15 mijë hektarë janë shkrumbuar. Asnjë vatër nuk është vendosur nën kontroll, pavarësisht përpjekjet të mëdha të zjarrfikësve.

Vala e të nxehtit në SHBA, Kalifornia po shkrumbohet, mijëra të evakuuar

Publikuar më: 25/7/2022, ora 15:10

Temperaturat shkuan në 38 gradë celsius në kontenë Mariposa të Kalifornisë. Një valë akoma më e nxehtë dhe shkatërruese dogji gjithçka, me zjarrin masiv të lisit që shpërtheu gjerësisht në zonën jashtë parkut kombëtar Josemit. Mbi 15 mijë hektarë janë shkrumbuar. Asnjë vatër nuk është vendosur nën kontroll, pavarësisht përpjekjet të mëdha të zjarrfikësve.