Vala nga BA5, Brataj: Do të prekemi të gjithë, 80% asimptomatikë

Publikuar më: 22/7/2022, ora 15:33

Vala nga BA5, Brataj: Do të prekemi të gjithë, 80% asimptomatikë

Publikuar më: 22/7/2022, ora 15:33

Numri i të infektuarve realë nga nënvarianti BA5 i Omicron është shumë më i lartë se shifrat zyrtare. Ekspertët thonë se shumë qytetarë nuk kryejnë testin për Covid pasi e mendojnë ftohje të stinës. Por karakteristikë e kësaj vale është përqindja e lartë e asimptomatikëve dhe vështirësia për tù kapur nga Ba5 nga testi i shpejtë.

Vala nga BA5, Brataj: Do të prekemi të gjithë, 80% asimptomatikë

Publikuar më: 22/7/2022, ora 15:33

Numri i të infektuarve realë nga nënvarianti BA5 i Omicron është shumë më i lartë se shifrat zyrtare. Ekspertët thonë se shumë qytetarë nuk kryejnë testin për Covid pasi e mendojnë ftohje të stinës. Por karakteristikë e kësaj vale është përqindja e lartë e asimptomatikëve dhe vështirësia për tù kapur nga Ba5 nga testi i shpejtë.