Vala Omicron, epidemiologu: Me kalimin e dimrit do të kthehemi në normalitet, kjo situatë nuk vjen më

Publikuar më: 14/1/2022, ora 08:59

Vala Omicron, epidemiologu: Me kalimin e dimrit do të kthehemi në normalitet, kjo situatë nuk vjen më

Publikuar më: 14/1/2022, ora 08:59

“Ishte e pritshme që numrat të rriteshin, jemi në sezonin e dimrit dhe çdo virozë përhapet në këtë stinë. Omicroni mund të përhapet shpejt, por ka një ndikim më të ulët në sëmundshmëri. Aktualisht, një pjesë e madhe e popullatës së botës është vaksinuar ose ka krijuar imunitet natyror. Nuk duhet të fokusohemi shumë në rastet e reja, por shtrimet spitalore dhe ndërrimet e jetëve. Nëse unë sot jam i infektuar, por nuk kam simptoma, kjo nuk më bën të sëmurë”.

Vala Omicron, epidemiologu: Me kalimin e dimrit do të kthehemi në normalitet, kjo situatë nuk vjen më

Publikuar më: 14/1/2022, ora 08:59

“Ishte e pritshme që numrat të rriteshin, jemi në sezonin e dimrit dhe çdo virozë përhapet në këtë stinë. Omicroni mund të përhapet shpejt, por ka një ndikim më të ulët në sëmundshmëri. Aktualisht, një pjesë e madhe e popullatës së botës është vaksinuar ose ka krijuar imunitet natyror. Nuk duhet të fokusohemi shumë në rastet e reja, por shtrimet spitalore dhe ndërrimet e jetëve. Nëse unë sot jam i infektuar, por nuk kam simptoma, kjo nuk më bën të sëmurë”.