Varianti i “tmerrit”, u zbulua në Afrikë, ka mbi 30 mutacione

Publikuar më: 26/11/2021, ora 16:12

Varianti i “tmerrit”, u zbulua në Afrikë, ka mbi 30 mutacione

Publikuar më: 26/11/2021, ora 16:12

Bota në alarm për një variant të ri të koronavirusit, që sipas ekspertëve është më I rrezikshmi I zbuluar deri më tani. Varianti i “tmerrit” ka një numër shumë të lartë mutacionesh dhe ekziston shqetësimi se mund t’i rezistojë vaksinave. Ai u identifikua në Afrikën e Jugut, por besohet se është përhapur edhe ne vende të tjera. Një sërë shtetesh nxituan të blindojnë kufijtë.

Varianti i “tmerrit”, u zbulua në Afrikë, ka mbi 30 mutacione

Publikuar më: 26/11/2021, ora 16:12

Bota në alarm për një variant të ri të koronavirusit, që sipas ekspertëve është më I rrezikshmi I zbuluar deri më tani. Varianti i “tmerrit” ka një numër shumë të lartë mutacionesh dhe ekziston shqetësimi se mund t’i rezistojë vaksinave. Ai u identifikua në Afrikën e Jugut, por besohet se është përhapur edhe ne vende të tjera. Një sërë shtetesh nxituan të blindojnë kufijtë.