Varreza masive në Izium, BE: Gjykatë ndërkombëtare për krimet në Ukrainë

Publikuar më: 18/9/2022, ora 12:47

Varreza masive në Izium, BE: Gjykatë ndërkombëtare për krimet në Ukrainë

Publikuar më: 18/9/2022, ora 12:47

Bashkimi Europian kërkon ngritjen e një gjykate ndërkombëtare për luftën ruse në Ukrainë. Qindra varre u zbuluan në qytezën e sapoçliruar të Iziumit, me Kievin që beson se janë kryer krime lufte. Presidenca çeke e BE tha se sulme të tilla ndaj popullsisë civile në shekullin e 21, janë të neveritshme dhe duhen ndëshkuar.

Varreza masive në Izium, BE: Gjykatë ndërkombëtare për krimet në Ukrainë

Publikuar më: 18/9/2022, ora 12:47

Bashkimi Europian kërkon ngritjen e një gjykate ndërkombëtare për luftën ruse në Ukrainë. Qindra varre u zbuluan në qytezën e sapoçliruar të Iziumit, me Kievin që beson se janë kryer krime lufte. Presidenca çeke e BE tha se sulme të tilla ndaj popullsisë civile në shekullin e 21, janë të neveritshme dhe duhen ndëshkuar.