Vasilika Hysi në A2: SPAK-u dhe Byroja nuk janë “shkopi magjik”, duhet bashkëpunim

Vasilika Hysi, nën kryetare e Kuvendit dhe anëtare e Komisionit të ligjeve për A2 komentoi sot krijimin e organeve të drejtësisë.
Sipas zonjës Hysi, pas ngritjes të dy komisioneve të KLP-së dhe KLGj-së, “nga ky moment politika duhet të heshtë, dhe brenda tre ditëve këshilli i lartë gjyqësor dhe ai i Prokurorisë duhet të organizojnë mbledhjen e parë në mënyrë që të përzgjedhin kryetarët dhe të fillojnë veprimtarinë, se jemi me shumë vonesë”.
Hysi është besimplotë që KLP dhe KLGJ që janë “qeveria e sistemit gjyqësor dhe qeveria e prokurorisë”, në javët në vijim do të prodhojnë aktet e para nënligjore.

 • LAJMI I FUNDIT | Rama: 30 Qershorin e fituan qytetarët edhe për ne
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Gjithçka vjen pas 30 qershorit duhet ta fitojmë ne për qytetarët
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Shqipëria u kërcënua, u godit, u lëkund, por nuk u rrëzua falë SHBA e BE
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Shqipëria sot është çliruar nga makthi i gjysmës së parë të vitit
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Shqipëria nuk do të shohë më djegie mandatesh
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Shqipëria nuk do të shohë më parti molotovësh
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Ata që ndërmorën këtë aventurë, e pësuan edhe për të tjerët që vijnë pas
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Qëndruam në anën e duhur të historisë
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Zgjedhjet tona të brendshme nuk mund t’i ngjajnë zgjedhjeve të mëparshme
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: S’mund të ketë deputetë që shkojnë te njerëzit javën e fundit të fushatës
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Kush s’i përgjigjet ritmit të 30 qershorit, del nga projekti i vitit 2021
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Reforma në Drejtësi, as nuk diskutohet, as nuk negociohet
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Nuk kam disponim për marrëveshje politike që rrezikon drejtësinë