Vdekjet gjatë 2021, zemra vrau 3-fish më shumë se Covid, shkak edhe plakja e popullsisë

Publikuar më: 6/6/2022, ora 15:22

Vdekjet gjatë 2021, zemra vrau 3-fish më shumë se Covid, shkak edhe plakja e popullsisë

Publikuar më: 6/6/2022, ora 15:22

Vitin e shkuar vdekjet si pasojë e zemrës ishin 3-fish më shumë se fatalitet zyrtare nga Covid-19. Sëmundjet e papërcaktuara dhe ato të aparatit të frymëmarrjes ishin edhe shkaqet e tjera që morën jetën e shqiptarëve. Për mjekët, shtimi i vdekshmërisë është gati normal për një popullsi në plakje e sëmundshmëri në rritje.

Vdekjet gjatë 2021, zemra vrau 3-fish më shumë se Covid, shkak edhe plakja e popullsisë

Publikuar më: 6/6/2022, ora 15:22

Vitin e shkuar vdekjet si pasojë e zemrës ishin 3-fish më shumë se fatalitet zyrtare nga Covid-19. Sëmundjet e papërcaktuara dhe ato të aparatit të frymëmarrjes ishin edhe shkaqet e tjera që morën jetën e shqiptarëve. Për mjekët, shtimi i vdekshmërisë është gati normal për një popullsi në plakje e sëmundshmëri në rritje.