Vdekshmëria foshnjore, Shqipëria, vendi me bilancin më negativ në rajon

Publikuar më: 30/5/2022, ora 15:27

Vdekshmëria foshnjore, Shqipëria, vendi me bilancin më negativ në rajon

Publikuar më: 30/5/2022, ora 15:27

Në Shqipëri po lindin më pak bebe, ndërsa vdekshmëria foshnjore vijon të mbetet në nivele të larta e shqetësuese. Ky tregues në vend është më i larti në Ballkanin Perëndimor, ndërsa mungesa e mjekëve dhe infrastrukturës së nevojshme vlerësohen si shkaqet që shumë bebe humbin jetën pa bërë një vjeç.

Vdekshmëria foshnjore, Shqipëria, vendi me bilancin më negativ në rajon

Publikuar më: 30/5/2022, ora 15:27

Në Shqipëri po lindin më pak bebe, ndërsa vdekshmëria foshnjore vijon të mbetet në nivele të larta e shqetësuese. Ky tregues në vend është më i larti në Ballkanin Perëndimor, ndërsa mungesa e mjekëve dhe infrastrukturës së nevojshme vlerësohen si shkaqet që shumë bebe humbin jetën pa bërë një vjeç.