Vendbanimi i Komanit, arkeologët kërkojnë të shpallet sa më shpejt park arkeologjik

Publikuar më: 7/11/2021, ora 13:57

Vendbanimi i Komanit, arkeologët kërkojnë të shpallet sa më shpejt park arkeologjik

Publikuar më: 7/11/2021, ora 13:57

Vendbanimi arkeologjik i Komanit, nevojitet që të shpallet zonë e mbrojtur në kuadër të parkut arkeologjik. Kjo është kërkesa e arkeologëve, të cilët kanë vlerësuar dhe studiuar rrënojat dhe provat e gjetura në këtë vendbanim, që sipas tyre tregon lidhjen e hershme mes ilirëve në lashtësi dhe shqiptarëve të mesjetës.

Vendbanimi i Komanit, arkeologët kërkojnë të shpallet sa më shpejt park arkeologjik

Publikuar më: 7/11/2021, ora 13:57

Vendbanimi arkeologjik i Komanit, nevojitet që të shpallet zonë e mbrojtur në kuadër të parkut arkeologjik. Kjo është kërkesa e arkeologëve, të cilët kanë vlerësuar dhe studiuar rrënojat dhe provat e gjetura në këtë vendbanim, që sipas tyre tregon lidhjen e hershme mes ilirëve në lashtësi dhe shqiptarëve të mesjetës.