Vendet e reja të punës, reale apo formalizim? Ekspertët përgjigjen në “A2 Business”

Publikuar më: 10/3/2021, ora 21:40

Vendet e reja të punës, reale apo formalizim? Ekspertët përgjigjen në “A2 Business”

Publikuar më: 10/3/2021, ora 21:40

Krijimi i vendeve të reja të punës është një ndër premtimet kryesore që partitë politike bëjnë në fushata elektorale. Kujtojmë shifrën e bujshme të 300 mijë vendeve të reja të punës të premtuara nga socialistët në 2013-n, atëherë në opozitë, dhe tani edhe shifrën e 110 mijë vendeve të reja të punës, zotim i demokratëve që synojnë rotacionin politik më 25 prill. Por, përtej populizmit që përfaqëson premtimi për punësim, sa reale janë shifrat që sjellin partitë?

Vendet e reja të punës, reale apo formalizim? Ekspertët përgjigjen në “A2 Business”

Publikuar më: 10/3/2021, ora 21:40

Krijimi i vendeve të reja të punës është një ndër premtimet kryesore që partitë politike bëjnë në fushata elektorale. Kujtojmë shifrën e bujshme të 300 mijë vendeve të reja të punës të premtuara nga socialistët në 2013-n, atëherë në opozitë, dhe tani edhe shifrën e 110 mijë vendeve të reja të punës, zotim i demokratëve që synojnë rotacionin politik më 25 prill. Por, përtej populizmit që përfaqëson premtimi për punësim, sa reale janë shifrat që sjellin partitë?