“Vendim kyç për forcimin e Europës”, Blinken dhe Borrell, thirrje për nisjen e negociatave me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut

Publikuar më: 9/7/2022, ora 16:51

“Vendim kyç për forcimin e Europës”, Blinken dhe Borrell, thirrje për nisjen e negociatave me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut

Publikuar më: 9/7/2022, ora 16:51

“Avancimi i Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut në rrugën e Bashkimit Europian është thelbësor për forcimin e kontinentit europian”. Kështu shprehen Sekretari Amerikan i Shtetit, Anthony Blinken dhe shefi i politikës së jashtme të BE Josef Borrell, në një deklaratë të përbashkët ku shprehin rëndësinë e hapjes së negociatave me dy vendet e Ballkanit Perëndimor.

“Vendim kyç për forcimin e Europës”, Blinken dhe Borrell, thirrje për nisjen e negociatave me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut

Publikuar më: 9/7/2022, ora 16:51

“Avancimi i Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut në rrugën e Bashkimit Europian është thelbësor për forcimin e kontinentit europian”. Kështu shprehen Sekretari Amerikan i Shtetit, Anthony Blinken dhe shefi i politikës së jashtme të BE Josef Borrell, në një deklaratë të përbashkët ku shprehin rëndësinë e hapjes së negociatave me dy vendet e Ballkanit Perëndimor.