Vendimi vetëm në letër, ushqimet e pashëndetshme vijojnë t’u shiten fëmijëve në shkolla

Përditësuar më: 9/5/2022, ora 13:05

Vendimi vetëm në letër, ushqimet e pashëndetshme vijojnë t’u shiten fëmijëve në shkolla

Përditësuar më: 9/5/2022, ora 13:05

Në Shqipëri nuk mungojnë ligjet e as urdhëresat, por vullneti për t’i zbatuar ato. Ky urdhër i përbashkët i Ministrisë së Arsimit dhe të Shëndetësisë, është shembull tipik se si shkelen dhe harrohen rregullat vetëm pak kohë pasi miratohen. 10 muaj më parë ministrja Evis Kushi dhe ajo e Shëndetësisë, Ogerta Manastirliu, firmosen këtë urdhër që ndalonte njëherë e përgjithmonë konsumin e ushqimeve jo të shëndetshme në shkolla. Madje ministrja e Arsimit në daljet e saj për këtë teme, fliste me gjuhen e mjekeve.

Vendimi vetëm në letër, ushqimet e pashëndetshme vijojnë t’u shiten fëmijëve në shkolla

Përditësuar më: 9/5/2022, ora 13:05

Në Shqipëri nuk mungojnë ligjet e as urdhëresat, por vullneti për t’i zbatuar ato. Ky urdhër i përbashkët i Ministrisë së Arsimit dhe të Shëndetësisë, është shembull tipik se si shkelen dhe harrohen rregullat vetëm pak kohë pasi miratohen. 10 muaj më parë ministrja Evis Kushi dhe ajo e Shëndetësisë, Ogerta Manastirliu, firmosen këtë urdhër që ndalonte njëherë e përgjithmonë konsumin e ushqimeve jo të shëndetshme në shkolla. Madje ministrja e Arsimit në daljet e saj për këtë teme, fliste me gjuhen e mjekeve.