Viti i rikuperimit të turizmit? Çmimet, lufta dhe mungesa e stafit zbehin pritshmëritë

Publikuar më: 5/7/2022, ora 16:10

Viti i rikuperimit të turizmit? Çmimet, lufta dhe mungesa e stafit zbehin pritshmëritë

Publikuar më: 5/7/2022, ora 16:10

Shumë turistë, por ndoshta pak fitim. Sezoni veror këtë fillim Korriku ngjall shpresë por pak entuziazëm për bizneset e industrisë së turizmit në vend. Lufta në Ukrainë po jep ndikimin e saj në mungesën e vizitorëve nga vendet e prekura direkt apo indirekt, ndërsa kriza e çmimeve nga ana tjetër, po detyron të shumtë të maten në shpenzimet e tyre për pushime. Ndërsa bizneset, pavarësisht shtrenjtimit të shërbimeve, po heqin sërish dorë nga një pjesë e fitimit

Viti i rikuperimit të turizmit? Çmimet, lufta dhe mungesa e stafit zbehin pritshmëritë

Publikuar më: 5/7/2022, ora 16:10

Shumë turistë, por ndoshta pak fitim. Sezoni veror këtë fillim Korriku ngjall shpresë por pak entuziazëm për bizneset e industrisë së turizmit në vend. Lufta në Ukrainë po jep ndikimin e saj në mungesën e vizitorëve nga vendet e prekura direkt apo indirekt, ndërsa kriza e çmimeve nga ana tjetër, po detyron të shumtë të maten në shpenzimet e tyre për pushime. Ndërsa bizneset, pavarësisht shtrenjtimit të shërbimeve, po heqin sërish dorë nga një pjesë e fitimit