Vizita historike në Kanada, Papa kërkon ndjesë për abuzimet e kishës ndaj indigjenëve

Publikuar më: 26/7/2022, ora 15:46

Vizita historike në Kanada, Papa kërkon ndjesë për abuzimet e kishës ndaj indigjenëve

Publikuar më: 26/7/2022, ora 15:46

Papa Françesku i kërkoi falje komunitetit indigjen të Kanadasë për makabritetet e kishës katolike. Kreu i Vatikanit e quajti vizitën e tij historike në këtë vend një udhëtim pendese. Të mbijetuarit rrëfejnë tmerrin që përjetuan në vitet e abuzimit seksual dhe mendor nga priftërinjtë dhe murgeshat.

Vizita historike në Kanada, Papa kërkon ndjesë për abuzimet e kishës ndaj indigjenëve

Publikuar më: 26/7/2022, ora 15:46

Papa Françesku i kërkoi falje komunitetit indigjen të Kanadasë për makabritetet e kishës katolike. Kreu i Vatikanit e quajti vizitën e tij historike në këtë vend një udhëtim pendese. Të mbijetuarit rrëfejnë tmerrin që përjetuan në vitet e abuzimit seksual dhe mendor nga priftërinjtë dhe murgeshat.