Vlerësimet e KE: Shqipëria afër plotësimit të kushteve, por Kodi kaloi pa konsensus

Komisioni Europian vlerëson se Shqipëria ka bërë përparim deciziv dhe është shumë pranë arritjes së plotësimit të kushteve të Këshillit për tryezën e parë ndërqeveritare. Në raportin prej 123 faqesh, Brukseli zyrtar vlerëson se Shqipëria ka përparuar në objektivat e vendimit të Këshillit Europian për hapjen e negociatave.