Von der Leyen mban fjalimin vjetor: Ballkani të bëhet pjesë e BE, pa të nuk jemi të kompletuar

Publikuar më: 14/9/2022, ora 16:46

Von der Leyen mban fjalimin vjetor: Ballkani të bëhet pjesë e BE, pa të nuk jemi të kompletuar

Publikuar më: 14/9/2022, ora 16:46

Shtetet e Ballkanit Perëndimor, por edhe Ukraina, Gjeorgjia dhe Moldavia, duhet të bëhen pjesë e familjes europiane, pasi pa to, unioni nuk do të jetë i kompletuar. Kjo ishte kërkesa e qartë e presidentes së Komisionit Europian, Ursula Von Der Leyen, në fjalimin vjetor për Parlamentin Europian. Shefja e KE-së tha se mënyra më e shpejtë për të zgjeruar sundimin e demokracisë, është duke i forcuar lidhjet me shtetet demokratike në kontinentin evropian.

Von der Leyen mban fjalimin vjetor: Ballkani të bëhet pjesë e BE, pa të nuk jemi të kompletuar

Publikuar më: 14/9/2022, ora 16:46

Shtetet e Ballkanit Perëndimor, por edhe Ukraina, Gjeorgjia dhe Moldavia, duhet të bëhen pjesë e familjes europiane, pasi pa to, unioni nuk do të jetë i kompletuar. Kjo ishte kërkesa e qartë e presidentes së Komisionit Europian, Ursula Von Der Leyen, në fjalimin vjetor për Parlamentin Europian. Shefja e KE-së tha se mënyra më e shpejtë për të zgjeruar sundimin e demokracisë, është duke i forcuar lidhjet me shtetet demokratike në kontinentin evropian.