Votat e serbëve në Kosovë, Elezi: KQZ ndoqi procedurat, patëm kontakte me Policinë dhe Prokurorinë

Në zgjedhjet e parakohshme të 6 tetorit në Kosovë, qytetarët u njohën me idenë e konfigurimit të qeverisë së re dhe emrin e kryeministrit në më pak se 24 orë. Me një proces numërimi të shpejtë, thuajse të pazakontë sa i takon kohës fizike, KQZ dha paraditen e 7 tetorit idenë e saktë të listës finale të dalë nga vota e qytetarëve ku kryesonte Vetëvendosja e Albin Kurtit si forcë e parë politike. Rezultatit i mungonin votat me kusht, votat e ardhura nga Diaspora dhe ato nga Serbia.