Vrasja e ish-kryeministrit japonez, liderët botërorë shprehin ngushëllime për humbjen e Abe

Publikuar më: 8/7/2022, ora 17:08

Vrasja e ish-kryeministrit japonez, liderët botërorë shprehin ngushëllime për humbjen e Abe

Publikuar më: 8/7/2022, ora 17:08

Vrasja e ish-kryeministrit japonez, Shinzo Abe, tronditi mbarë botën. Mesazhe ngushëllimi erdhën nga politikanë dhe liderë të ndryshëm në detyrë dhe të larguar, të cilët dënuan ashpër atentatin me armë. Kryeministri aktual i Japonisë, Fumio Kishida, bashkë me të gjithë ekipin qeveritar u kthyen me urgjencë në Tokio, duke anuluar të gjitha takimet e fushatës elektorale, të njëjtin vendim morën edhe partitë opozitare.

Vrasja e ish-kryeministrit japonez, liderët botërorë shprehin ngushëllime për humbjen e Abe

Publikuar më: 8/7/2022, ora 17:08

Vrasja e ish-kryeministrit japonez, Shinzo Abe, tronditi mbarë botën. Mesazhe ngushëllimi erdhën nga politikanë dhe liderë të ndryshëm në detyrë dhe të larguar, të cilët dënuan ashpër atentatin me armë. Kryeministri aktual i Japonisë, Fumio Kishida, bashkë me të gjithë ekipin qeveritar u kthyen me urgjencë në Tokio, duke anuluar të gjitha takimet e fushatës elektorale, të njëjtin vendim morën edhe partitë opozitare.