A mund të urdhërojë Presidenti ushtrinë të dalë në rrugë? Xhaçka e sqaron…

Përditësuar më: 21/6/2019, ora 09:53

A mund të urdhërojë Presidenti ushtrinë të dalë në rrugë? Xhaçka e sqaron…

Përditësuar më: 21/6/2019, ora 09:53

Presidenti është Komandant i Përgjithshëm i Forcave të Armatosura, madje Ilir Meta në më shumë se një rast e ka përsëritur këtë. Por në këtë përplasje institucionale dhe të interpretimeve që i bëhet Kushtetutës, a ekziston sadopak rreziku që të shkojmë në një përballje hipotetike ushtri-polici?

A mund të urdhërojë Presidenti ushtrinë të dalë në rrugë? Xhaçka e sqaron…

Përditësuar më: 21/6/2019, ora 09:53

Presidenti është Komandant i Përgjithshëm i Forcave të Armatosura, madje Ilir Meta në më shumë se një rast e ka përsëritur këtë. Por në këtë përplasje institucionale dhe të interpretimeve që i bëhet Kushtetutës, a ekziston sadopak rreziku që të shkojmë në një përballje hipotetike ushtri-polici?