Zbulohet geni i rrezikshëm, përgjegjës për formën e rëndë të Covid-19

Publikuar më: 5/11/2021, ora 12:53

Zbulohet geni i rrezikshëm, përgjegjës për formën e rëndë të Covid-19

Publikuar më: 5/11/2021, ora 12:53

Shkencëtarë e universitetit të Oksfordit kanë zbuluar një gen që dyfishon rrezikun e dëmtimit të rëndë të mushkërisë dhe vdekjes nga Covid-19. Ata thonë se 60% e personave me orgjinë nga Azia e Jugut dhe 15 për qind e atyre që kanë rrënjë europiane kanë genin e rrezikshëm. Shkencëtarët thonë se vaksinat janë thelbësore për reduktimin e riskut tek kjo kategori.

Zbulohet geni i rrezikshëm, përgjegjës për formën e rëndë të Covid-19

Publikuar më: 5/11/2021, ora 12:53

Shkencëtarë e universitetit të Oksfordit kanë zbuluar një gen që dyfishon rrezikun e dëmtimit të rëndë të mushkërisë dhe vdekjes nga Covid-19. Ata thonë se 60% e personave me orgjinë nga Azia e Jugut dhe 15 për qind e atyre që kanë rrënjë europiane kanë genin e rrezikshëm. Shkencëtarët thonë se vaksinat janë thelbësore për reduktimin e riskut tek kjo kategori.