Zëvendësministri Bejtja: Nuk kemi rrezik të shtuar nga HEC-et

Zëvendësministri i Infrastrukturës dhe Energjisë, Ilir Bejtja, tha se pavarësisht reshjeve të shtuara në orët e fundit në të gjithë vendin, nuk ka rrezik të shtuar nga hidrocentralet për përmbytje.

“Përkundrazi jemi duke ndihmuar situatën poshtë në zonën e Shkodrës dhe Lezhës, ku situata është rënduar nga shirat e dendur që ka pasur. Prisnim të kishim më tepër reshje në verilindje të vendit dhe për këtë jemi përgatitur prej 8 ditësh, duke marrë masat e duhura për të krijuar kapacitete të lira në të 3 digat, Fierzë, që kemi akoma shumë vend, në Vaun e Dejës dhe në Koman. Janë marrë vendime që të mbahen këto regjime duke mos shkarkuar ujë të tepërt në zonën e Shkodrës dhe Lezhës”, tha Bejtja, përmes një komunikimi me Skype në A2.