Zgjedhja e kreut të prokurorisë, në garë janë tre prokurorë dhe një avokat

Gara për kreun e akuzës do të çojë në konkurs 3 prokurorë me një CV të pasur dhe një avokat. Katër kandidatët për karrigen e kreut të Prokurorisë së Përgjithshme pritet të dalin në një intervistë pikëzimi dhe përzgjedhje nga Këshilli i Lartë i Prokurorisë (KLP).