Zgjedhjet 2019, Kume tregon dy vendimet që mund të marrë Gjykata Kushtetuese

Publikuar më: 3/11/2021, ora 20:22

Zgjedhjet 2019, Kume tregon dy vendimet që mund të marrë Gjykata Kushtetuese

Publikuar më: 3/11/2021, ora 20:22

Nëse Gjykata Kushtetuese nuk njeh zgjedhjet e 30 qershorit 2019, nuk ka zgjedhje të pjesshme dhe vetëm atëherë presidenti mund të dekretojë zgjedhjet vendore në të gjithë territorin e Republikës, por nëse e quan procesin të rregullt, atëherë presidenti shpall zgjedhjet në bashkitë pa kryetar. Janë këto dy mundësitë që sheh ish-kreu i KQZ-së, Kristaq Kume në vendimmarrjen e Gjykatës Kushtetuese lidhur me zgjedhjet e 30 qershorit të 2019-ës.

Zgjedhjet 2019, Kume tregon dy vendimet që mund të marrë Gjykata Kushtetuese

Publikuar më: 3/11/2021, ora 20:22

Nëse Gjykata Kushtetuese nuk njeh zgjedhjet e 30 qershorit 2019, nuk ka zgjedhje të pjesshme dhe vetëm atëherë presidenti mund të dekretojë zgjedhjet vendore në të gjithë territorin e Republikës, por nëse e quan procesin të rregullt, atëherë presidenti shpall zgjedhjet në bashkitë pa kryetar. Janë këto dy mundësitë që sheh ish-kreu i KQZ-së, Kristaq Kume në vendimmarrjen e Gjykatës Kushtetuese lidhur me zgjedhjet e 30 qershorit të 2019-ës.