Zgjedhjet në 3 shtete amerikane, “shuplakë” për Trump, humb në Kentucky dhe Virginia – A2

Zgjedhjet në 3 shtete amerikane, “shuplakë” për Trump, humb në Kentucky dhe Virginia

Rezultate të hidhura për Donald Trump, në super të martën zgjedhore në 3 shtete amerikane, e konsideruar si një test kyç para votimit për Shtëpinë e Bardhë në 2020-n. Demokrati Andy Beshear shpalli fitoren si guvernator i Kentucky, pas një gare të ngushtë në shtetin konservator.

Demokratët morën gjithashtu kontrollin e plotë të legjislaturës në Virginia për herë të parë në mbi 20 vjet. Gjithsesi republikanët ruajtën pushtetin ne Mississippi pas një gare të ngushte. Në Kentucky, kandidati demokrat shpalli fitoren ndaj guvernatorit republikan në detyrë Matt Bevin, pasi rezultatet i dhanë atij një përparësi prej 0.4 përqind. Bevin refuzoi të pranonte humbjen duke cituar parregullsi.