Zgjedhjet në Estoni, për herë të parë një grua Kryeministre

Partia opozitare e qendrës së djathtë, ajo për reforma, fitoi zgjedhjet e përgjithshme në Estoni. E drejtuar nga ish-euro parlamentarja Kaja Kallas, Partia për Reforma siguroi 29% të votave, kundrejt 23% të Partisë pro ruse të qendrës. Ndërkaq partia e së djathtës ekstreme, EKRE, e cila ka kërkuar mbajtjen e një referendum për daljen nga Bashkimi Europian, u rendit e treta.

  • LAJMI I FUNDIT | Ministria e Shëndetësisë: 21 viktima të tjera nga koronavirusi në Shqipëri
  • LAJMI I FUNDIT | Ministria e Shëndetësisë: 3805 testime të kryera, 952 raste të reja me Covid
  • LAJMI I FUNDIT | MSH: 1028 të vaksinuar në 24 orë dhe 804 të shëruar