Zgjedhjet në Indi, faktet i verifikon WhatsApp

“WhatsApp” ka një strategji të re për të çështjen e keqinformimit, të cilën do ta zbatojë gjatë zgjedhjeve në Indi. Kompania e rrjetit social “WhatsApp” do t’u ofrojë 200 milionë përdoruesve të saj në Indi mundësinë për të dërguar mesazhe, fotografi dhe video, që kanë të bëjnë me fushatë zgjedhore, në një qendër verifikimesh, të cilën e ka quajtur “Checkpoint” për të matur vërtetësinë e tyre.

Shkarkoni aplikacionin e A2