Zgjedhjet në Kosovë, problemet me vendosjen e saktë të votave

Komisioni Qendror Zgjedhor ka nisur procesin e rinumërimit të rreth 500 vendvotimeve, të cilat u takojnë komunave të ndryshme. Arsyet e këtij rinumërimi kanë të bëjnë kryesisht me probleme vendosjen e saktë të votave të subjekteve politike në formularin e rezultateve. KQZ ka bërë me dije se mbi 9 mijë vota të diasporës të mbërritura me postë janë shpallur të pavlefshme. Ndërkohë, nga rezultatet paraprake, Lëvizja Vetëvendosje është shpallur fituese e zgjedhjeve të parakohshme të 14 shkurtit. Por që të nisë procedurat për formimin e maxhorancës dhe qeverisë së re, i duhet shpallja e rezultatit përfundimtar. Për më tepër detaje për mënyrën sesi po ecën procesi i numërimit, Valmir Elezi, zëdhënës i KQZ-së së Kosovës.