Zgjedhjet vendore në Kosovë, testi i Vetëvendosjes nga qendra në “periferi”. Veriu, enigmë

Publikuar më: 17/10/2021, ora 15:42

Zgjedhjet vendore në Kosovë, testi i Vetëvendosjes nga qendra në “periferi”. Veriu, enigmë

Publikuar më: 17/10/2021, ora 15:42

Kjo e dielë, edhe pse pa shumë bujë, po mbledh qytetarët e Kosovës drejt kutive të votimit për të zgjedhur kryetarët e komunave dhe këshillave komunalë, që në fakt, në syrin e një analisti nuk duket se kanë rëndësinë e duhur si ato politike, por për qytetarët e Kosovës kanë rëndësi sepse do të zgjedhin njerëzit që do i qeverisin në “qelizën” e vogël ku banojnë. Ndërsa në kuptimin politik, Kosova ka dy momente që duhen analizuar te këto zgjedhje: testin e qeverisë Kurti dhe veriun e Kosovës, me serbët e pranishëm atje. Për të kuptuar diçka më shumë përtej kësaj dite zgjedhjesh, në lidhje direkte nga Prishtina me A2 CNN ishte analisti dhe politologu Shkumbin Beqiri.

Zgjedhjet vendore në Kosovë, testi i Vetëvendosjes nga qendra në “periferi”. Veriu, enigmë

Publikuar më: 17/10/2021, ora 15:42

Kjo e dielë, edhe pse pa shumë bujë, po mbledh qytetarët e Kosovës drejt kutive të votimit për të zgjedhur kryetarët e komunave dhe këshillave komunalë, që në fakt, në syrin e një analisti nuk duket se kanë rëndësinë e duhur si ato politike, por për qytetarët e Kosovës kanë rëndësi sepse do të zgjedhin njerëzit që do i qeverisin në “qelizën” e vogël ku banojnë. Ndërsa në kuptimin politik, Kosova ka dy momente që duhen analizuar te këto zgjedhje: testin e qeverisë Kurti dhe veriun e Kosovës, me serbët e pranishëm atje. Për të kuptuar diçka më shumë përtej kësaj dite zgjedhjesh, në lidhje direkte nga Prishtina me A2 CNN ishte analisti dhe politologu Shkumbin Beqiri.