“Zgjimi i tokës”, si një rrëfim për ripërtëritjen dhe vazhdimin e jetës

Pasi shkroi “Zgjimin e tokës”, pas përkthimit të kësaj vepre në disa gjuhë të botës, norvegjezi Knut Hamsun do të lakmohej nga të gjithë.