Zhbllokimi i eksporteve në detin e zi, progres në bisedimet e Stambollit, palët dakordësohen mbi një ujdi

Publikuar më: 14/7/2022, ora 11:07

Zhbllokimi i eksporteve në detin e zi, progres në bisedimet e Stambollit, palët dakordësohen mbi një ujdi

Publikuar më: 14/7/2022, ora 11:07

Ndërsa mundësia e një armëpushimi në Ukrainë duket ende e largët, një rreze shprese vjen për zhbllokimin e eksporteve të grurit në Detin e Zi. Pas disa orësh bisedime në Stamboll, mes delegacioneve ushtarake të Rusisë, Ukrainës, Turqisë dhe përfaqësuesve të OKB, palët janë dakordësuar mbi një marrëveshje e cila pritet të firmoset në një takim të dytë, javën e ardhshme.

Zhbllokimi i eksporteve në detin e zi, progres në bisedimet e Stambollit, palët dakordësohen mbi një ujdi

Publikuar më: 14/7/2022, ora 11:07

Ndërsa mundësia e një armëpushimi në Ukrainë duket ende e largët, një rreze shprese vjen për zhbllokimin e eksporteve të grurit në Detin e Zi. Pas disa orësh bisedime në Stamboll, mes delegacioneve ushtarake të Rusisë, Ukrainës, Turqisë dhe përfaqësuesve të OKB, palët janë dakordësuar mbi një marrëveshje e cila pritet të firmoset në një takim të dytë, javën e ardhshme.