Zhvlerësimi i euros, BSH: Ndërhyrja e panevojshme – A2

Zhvlerësimi i euros, BSH: Ndërhyrja e panevojshme

Nuk ka të ndalur rënia e euros. Sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë, monedha e përbashkët europiane ka zbritur në kuotën e 121,1 lekëve, duke humbur rreth 4 lekë që prej fillimit të vitit. Prishja e balancës kërkesë-ofertë, prurjet e larta në valutë si dhe dërgesat e emigrantëve evidentohen edhe si faktorët kryesorë që po ndikojnë në zhvlerësimin e euros.