Zjarri përbindësh, mbi 10 mijë te evakuuar në Francë

Publikuar më: 11/8/2022, ora 15:11

Zjarri përbindësh, mbi 10 mijë te evakuuar në Francë

Publikuar më: 11/8/2022, ora 15:11

Më shumë se 1 mijë zjarrfikës po përballen me atë që është pagëzuar si “zjarri përbindësh”, në jug perëndim të Francës, i cili ka djegur rreth 7 mijë hektarë pyje. Flakët gjigante në rajonin e Gironde, pranë qytetit të Bordeaux, kanë shkatërruar një numër banesash dhe ka detyruar evakuimin e mbi 10 mijë banorëve. Zjarrfikësit thonë se ishte hera e parë që shihnin një zjarr të tillë.

Zjarri përbindësh, mbi 10 mijë te evakuuar në Francë

Publikuar më: 11/8/2022, ora 15:11

Më shumë se 1 mijë zjarrfikës po përballen me atë që është pagëzuar si “zjarri përbindësh”, në jug perëndim të Francës, i cili ka djegur rreth 7 mijë hektarë pyje. Flakët gjigante në rajonin e Gironde, pranë qytetit të Bordeaux, kanë shkatërruar një numër banesash dhe ka detyruar evakuimin e mbi 10 mijë banorëve. Zjarrfikësit thonë se ishte hera e parë që shihnin një zjarr të tillë.