Zona e lirë ekonomike në Ballkan, shumë premtime dhe pengesa për konkretizimin – A2

Zona e lirë ekonomike në Ballkan, shumë premtime dhe pengesa për konkretizimin

Shkëmbimet e lira tregtare janë një ide e vjetër në Ballkan, që daton qëkurse shtetet nisën aspiratat për t’u anëtarësuar në Bashkimin Europian. Një kufi i përbashkët në veçanti me Kosovën është një ëndërr që nuk ka mundur ende të realizohet, pavarësisht premtimeve të shpeshta të politikanëve.