Negociatorët ukrainas lajmërojnë mundësinë e një marrëveshje brenda 10 ditësh

Publikuar më: 17/3/2022, ora 18:57
000 324693W

Negociatorët ukrainas lajmërojnë mundësinë e një marrëveshje brenda 10 ditësh

Publikuar më: 17/3/2022, ora 18:57

Sinjale pozitive vijnë nga bisedimet mes Ukrainës dhe Rusisë për arritjen e paqes, të cilat kanë hyrë në një fazë të re dhe më intensive pasi palët janë larguar nga pozicionet e tyre fillestare.

Sipas kreut të delegacionit ukrainas, Mykhailo Podolyak mund të jenë të nevojshme dhe pak ditë, 10 maksimumi për arritjen e një marrëveshje për pikat që dy delegacionet kanë pasur qëndrimet e kundërta.

Këshilltari thotë se nënshkrimi i një marrëveshje paqeje do t’i japë fund fazës akute të konfliktit dhe do të lejojë ukrainasit të nderojë të gjithë ata që janë vrarë dhe të fillojnë rindërtimin e vendit.