Ndalohet shitja e iPhone 12, shkak rrezatimi tej normave

Nga A2 CNN
13 Shtator 2023, 14:41 | Teknologji
Ndalohet shitja e iPhone 12, shkak rrezatimi tej normave

Ministri i Ekonomisë Digjitale në Francë ka komunikuar se vendi i tij do të ndalojë shitjen e iPhone 12 për shkak të rrezatimit tepër të lartë që lëshon përreth.

Agjencia franceze e matjes së rrezatimeve (ANFR) i ka komunikuar kompaninë Apple vendimin për të ndaluar shitjen e iPhone 12, pasi testet e kryera nxorën se, ky model ka një nivel shumë herë më të lartë të rrezatimit, sesa mesatarja e lejuar sipas ligjeve vendase.

Jean-Noel Barrot tha se për të zgjidhur situatën në fjalë, mjafton që kompania të bëjë një përditësim të sistemit të brendshëm për të ulur nivelin e lartë rrezatues, për modelin që është nmë shitje nga kompania që prej vitit 2020.

Bashkimi Evropian ka përcaktuar disa limite sigurie që lidhen me ekspozimin ndaj valëve telefonike, prezenca tej normave e të cilave, mund të rrisë rrezikun e shfaqjes së disa llojeve të kancerit, referuar disa studimeve të fundit.

Në vitin 2020, qeveria franceze kërkoi nga të gjitha kompanitë celulare që të marrin masa sa i përket vlerave të rrezatimit për produktet që përfshijnë: celularët, tabletat dhe mjetet e tjera elektronike.

Do të informohesh i pari?
Shkarko aplikacionin tonë:
Android ~ iOS

A2 CNN Livestream

Edicioni informativ nga Suela Demiri