Kusht për anëtarësimin në BE, bizneset do të paguajnë për mbetjet e gjeneruara nga produktet e tyre

Nga A2 CNN
26 Tetor 2023, 14:34 | Aktualitet

Çdo biznes që hedh në treg produkte, konsumimi i të cilave krijon mbetje, do të ketë detyrime shtesë për t’i menaxhuar. Ministria e Turizmit dhe Mjedisit ka nxjerrë për konsultim një projektligj që ka si qëllim ngritjen e skemës së Përgjegjësive të Zgjeruara të Prodhuesit. Aplikimi i bazës së re ligjore nga 1 janari 2025 është detyrim që duhet përmbushur nga Shqipëria për t’u anëtarësuar në Bashkimin Europian.

Do të informohesh i pari?
Shkarko aplikacionin tonë:
Android ~ iOS

A2 CNN Livestream

Ditari nga Loneta Progni