Sondazh: Ku do e kaloni natën e ndërrimit të viteve?
  • Famije 77%
  • Restorant/bare 7%
  • Jashtë vendit 16%

Drafti për Asociacionin, Hoxhaj: Kurti, populist i shkathët, e pranoi pa kushte për t’u ikur përgjegjësive

Nga A2 CNN
1 Nëntor 2023, 21:54 | Kosova

“Nëse asociacioni i komunave me shumicë serbe do të ishte një asociacion që nuk do ta kërcënonte sistemin tonë juruidik, dhe arkitekturën tonë shtetërore, nuk do të ishte temë kryesore e dialogut me Serbinë.”

Ka qenë kjo përgjigja e dhënë nga ish-ministri i Jashtëm i Kosovës, Enver Hoxhaj, i pyetur se cili është rreziku real që mund të vijë nga vetëmenaxhimi, pa një version shpjegues ekzakt.

I ftuar në “Debat” nga Alba Alishani, ku sonte diskutohet për draftin për Asosacionin të firmosur nga kryeministri Kurti në Bruksel, ish-ambasadori theksoi se çdo qytetar duhet ta kuptojë se cila është relevanca e Asosacionit.

Mendoj që një Asosacion i tillë mund të përmbysë sistemin tone kushtetues. Ambiciet e Serbisë në këtë pjesë të Kosovës janë territoriale. Ata nuk interesohen për qytetarët atje.Për ato katër komuna, por sesi ky Asosacion të jetë një zgjatje e shtetit serb brenda përbrenda shtetit të Kosovës.

Hoxhaj theksoi se Kurti duhet të ketë kujdes me ato që ka pranuar deri më tani, “dhe kujt i ka thënë po, pa ndodnjë proces negocimi.”

Sipas tij, “po-ja” për drafrin, ishte një mënyrë për t’iu shmangur përgjegjësive politike.

Ndërkohë që duhej të kishte luftuar për paragrafë, terma, fjali.Për t’u ikur përgjegjësive politike si një populist i shkathët. Për t’u thënë qytetarëve: këtë na e sollën ndërkombëtarët, nuk është produkt i imi.

Ditari A2 CNN