Sondazh: Të bëhesh i pasur në Shqipëri është:
  • E lehtë 10%
  • E vështirë 60%
  • E pamundur 30%

“Dështoi Bangladeshi, punëtorët nga Kameruni janë gati të vijnë në Shqipëri”

Nga A2 CNN
29 Nëntor 2023, 23:27 | Sociale

“Dështoi Bangladeshi, punëtorët nga Kameruni janë gati

Kujtim Dervishi, kreu i Organizatës së Restoranteve dhe Bujtinave në Shqipëri, në studion e “Ditarit” në A2 CNN, deklaroi se punëtorë nga Kameruni janë gati që të vijnë në vendin tonë për specializim dhe për të punuar në sektorë të ndryshëm, përfshirë turizmin.

“Dhoma Kombëtare e Kamerunit ka ofruar shumë mundësi për sektorin e turizmit, për të bërë kurse profesionale në Shqipëri. Ne kemi hyrë në një rrugë pa krye dhe jemi të detyruar të marrim edhe nga Afrika. Ne nuk i kemi trajtuar mirë me paga stafet dhe tani jemi në një pikë ku duhet të pranojmë bashkëpunëtorë nga larg”, tha Dervishi.

Sipas tij, kamerunasit e njohin shumë mirë Shqipërinë dhe madje po ngrenë një qendër kulturore në nder të Dritëro Agollit.

“Dritëro Agolli paska bërë një libër për Kamerunin vite më parë dhe ata e kishin si idhull shkrimtarin tonë”, theksoi Kujtim Dervishi.

A2 CNN Livestream

Dita jonë