Plaku dhe lahuta

Nga A2 CNN
17 Tetor 2023, 07:56 | Aktualitet

Zef Rustemi është nga të paktët artizan të mbetur në Shqipëri. Prej moshës 16-vjeçare ai ka nisur të prodhojë lahuta, çifteli dhe vegla të tjera muzikore, duke gdhendur drurin. Interesin për këto vegla muzikore më shumë e kanë emigrantët, pasi në odat e vjetra të burrave pak ruhet tradita thotë Zefi.

Do të informohesh i pari?
Shkarko aplikacionin tonë:
Android ~ iOS

A2 CNN Livestream

Ditari nga Erion Dushi