Banorët e 5 Majit - 31 Minuta

Nga A2 CNN
24 Maj 2022, 14:35 | 31 Minuta
Banorët e 5 Majit - 31 Minuta

Lagjja “5 Maji” në kryeqytet ishte për javë të tëra në qendër të vëmendjes për shkak të kundërshtimit dhe rezistencës së banorëve ndaj një projekti që rindërton tërë zonën dhe strehon atje familje të prekura nga tërmeti i 26 nëntorit 2019, banorët e shpronësuar, si dhe parashikon ndërtimin aty të disa institucioneve publike.

Pas shembjes së banesave duket se në këtë zonë ka rënë qetësia, por banorët ende nuk janë të sigurt nëse do të marrin aq sa u takon dhe mbi të gjitha kur do të marrin shtëpitë e reja. Dyshime janë ngritur për procedurën e ndjekur, që nga shpronësimi për interes publik e deri tek mënyra e tenderimit dhe zbatimit projektit.

https://youtu.be/Qss9JDfqIlc

Do të informohesh i pari?
Shkarko aplikacionin tonë:
Android ~ iOS

A2 CNN Livestream

Ditari nga Denisa Pasholli