Sondazh: Çfarë ju pengon për t'u ushqyer shëndetshëm?
  • Çmimet e larta 67%
  • Mungesa e kohës 22%
  • Mungesë motivimi 0%
  • Lodhja fizike 11%

Akuzohet për pastrim parash, Ambasadori i Kosovës në Kroaci thirret në Prokurori

Nga A2 CNN
29 Mars 2024, 21:31 | Aktualitet

Akuzohet për pastrim parash, Ambasadori i Kosovës në Kroaci

Ambasadori i Kosovës në Kroaci, Martin Berishaj është thirrur ditën e sotme në Prokurori për shkak se akuzohet për veprat penale ‘’Shpëlarja e parave’’, ‘’Shmangia nga tatimi’’ dhe ‘’Mos raportimi ose raportimi i rremë i pasurisë, i të ardhurave, i dhuratave, i dobisë tjetër materiale ose i detyrimeve financiare’’.

Berishaj është marrë në pyetje për disa orë. Ai është thirrur edhe më herët për të dëshmuar, mirëpo intervistimi ishte shtyrë për shkak të detyrës së tij.

“Pas interesimit të mediave, Prokuroria Speciale njofton opinionin publik se ambasadori, i Kosovës në Kroaci, Martin Berishaj, është intervistuar sot me ftesë të Prokurorisë Speciale, me dyshimet për veprat penale ‘’Shpëlarja e parave’’, ‘’Shmangia nga tatimi’’ dhe ‘’Mos raportimi ose raportimi i rremë i pasurisë, i të ardhurave, i dhuratave, i dobisë tjetër materiale ose i detyrimeve financiare’’.

Po ashtu, ju njoftojmë se ambasadori Martin Berishaj, edhe më herët është ftuar për intervistim, por vet Berisha kishte kërkuar nga Prokuroria Speciale që të shtyhet intervistimi, për shkak të angazhimit të tij si ambasador”, thuhet në njoftimin për mediat.

A2 CNN Livestream

Ditari nga Denisa Pasholli