Sondazh: Sa prezent është aktiviteti fizik në përditshmërinë tuaj?
  • Çdo ditë 38%
  • Tre herë në javë 25%
  • Vetëm në fundjavë 6%
  • Asnjëherë 31%

Dyndje në Postë për pensionin dhe bonusin, Hado: Paratë nga buxheti janë të garantuara

Nga A2 CNN
4 Dhjetor 2023, 12:34 | Aktualitet

Nga kjo e hënë, ka nisur shpërndarja e bonusit të fundvitit me vlerë 5 mijë për të gjithë pensionistët në vend. Në dyert e postave ka pasur dyndje të të moshuarve, një pjesë e të cilëve nuk ka mundur të tërheqë pagesën për shkak se nuk ka pasur para në dispozicion. Arsyet si sqaroi kreu i Institutit të Sigurimeve Shoqërore, Astrit Hado.

“Problemi nuk ka të bëjë me faktin që nuk ka para. ISSH i ka mbushur llogaritë e Postës që në datën 1. Problemi është te keshi dhe lëvizja e keshit që posta bën në pikat e veta paguese. Buxheti është i garantuar, financimi është i garantuar. Ajo që shpesh thonë dhe që nuk është një problem shumë i madh, ka të bëjë një vonesë kohore të lëvizjes së parave nga thesari i postës në pikat paguese. Sot ka pasur dyndje, sepse data 2 dhe 3 ka qenë pushim dhe prandaj janë grumbulluar ditën e sotme.”

A2 CNN Livestream

Ditari nga Erion Dushi