Mjegulla "pushton" Kukësin, vështirësi në qarkullim, dukshmëria pothuajse zero

Nga Ervin Mehmeti
1 Nëntor 2023, 10:33 | Aktualitet

Kukësi sot në orët e para të mëngjesit është përfshirë nga fenomeni i mjegullës së dendur. Pas reshjeve të shiut të rënë gjatë natës, qyteti është zgjuar me mjegull.

Mjegulla ka zvogëluar fushëpamjen e për pasojë edhe lëvizjen e qytetarëve në kalimin e rrugëve, por edhe drejtuesve të automjeteve. Fenomeni i mjegullës ka përfshirë edhe një pjesë të gjatësisë së “Rrugës së Kombit”, pikërisht nga segmenti Kolsh-Pobreg.

Mjegulla e dendur ka detyruar drejtuesit e automjeteve në këtë arterie të rëndësishme të ulin shpejtësinë e mjetit, përdorimin e dritave të mjegullës dhe rritjen e vigjilencës, gjatë drejtimit për shkak të kufizimit të fushëpamjes deri në 30-40 metra.

Shpeshherë, fenomeni i mjegullës së dendur bëhet edhe burim aksidentesh. Muajt nëntor, dhjetor e janar në Kukës karakterizohen me prani të fenomenit të mjegullës së dendur, kryesisht në pjesën e parë të ditës.

A2 CNN Livestream

A2 Sport