Sondazh: Të bëhesh i pasur në Shqipëri është:
  • E lehtë 9%
  • E vështirë 64%
  • E pamundur 27%

“Do gjejë kush është delja më e shpejtë dhe dhia më e aftë”, Teliti ironi me Ekonomin për Inteligjenca Artificiale në ferma

Nga A2 CNN
8 Dhjetor 2023, 22:40 | Ekonomi


Çfarë po bën qeveria për të rritur produktivitetin e një biznesi?

Kjo pyetje ka shkaktuar debat në studion e A2 Business me gazetaren Aurora Sulçe, ku deputetja socialiste Milva Ekonomi dhe këshilltari ekonomik i PD, Dorian Teliti kanë ndarë mendime të ndryshme.

Teksa Ekonomi vuri theksin të futja e Inteligjencës Artificiale dhe robotikës, Teliti nuk ka qenë dakord, madje nuk i ka kursyer as ironitë.

Milva Ekonomi: Qeveria ka bërë kodimin, ka bërë Inteligjencës Artificiale

Dorian Teliti: E ka bërë bota Inteligjencën Artificiale

Milva Ekonomi: E ka bërë bota, e kemi marrë dhe ne pra, dhe nga ana tjetër, të gjithë procesin i bërjes së punës është një proces që zhvillohet me biznesin…

Dorian Teliti: Zotria ka dhi dhe dele, si të rrisë produktiviteti i këtij katunari

Milva Ekonomi: E ke parë fermën se si e ka bërë ai? E ka bërë me robotikë, e ke parë

Dorian Teliti: Bariu me Ipad i thonë kësaj

Milva Ekonomi: Bariu me Ipad është gjëja që do ndodhi

Dorian Teliti: Bariu 2030 ashtu do jetë (…)

Milva Ekonomi: Bariu ka nevojë për robotikën dhe automatikën që në fermat e mëdha, ai bariu  di ta përdori ipad edhe nga shtëpia, edhe ai që ka serën në bujqësi di të bëjë shpërndarjen e ujit me smart

Dorian Teliti: Do identifikojë kush është delja më e shpejtë dhe dhia më e aftë

Milva Ekonomi: Po natyrisht, ik shikoji

A2 CNN Livestream

Dita jonë