Situata mbetet e pasigurt, Minxhozi: Pavarësisht uljes së inflacionit, "lufta" e bankave qendrore vijon

Nga A2 CNN
18 Qershor 2024, 15:38 | Ekonomi

Pavarësisht suksesit në uljen e inflacionit, lufta e bankave qendrore nuk duhet të konsiderohet e përfunduar.

Për zëvendësguvernatoren e Parë e Bankës së Shqipërisë, Luljeta Minxhozi situata mbetet delikate për shkak të pasigurive gjeopolitike, ndryshimeve klimatike dhe ato demografike.

Argumentet, Minxhozi i parashtroi në punimet e samitit vjetor të vendeve të rajonit, të mbajtur në Malin e Zi. Ajo theksoi gjithashtu se mbetet e rëndësishme që politikat monetare të bashkërendohen me politika të kujdesshme fiskale dhe të mbështeten nga reforma strukturore.

Do të informohesh i pari?
Shkarko aplikacionin tonë:
Android ~ iOS

A2 CNN Livestream

Ditari nga Denisa Pasholli 2024