Sondazh: Cilat janë faktorët më të rëndësishëm për zhvillimin e një fëmije?
  • Edukimi shkollor 10%
  • Kujdesi familjar 80%
  • Ndikimi i shoqërisë 10%

Të izoluar totalisht, helikopteri e vetmja zgjidhje! – VIDEO

Nga A2 CNN
23 Tetor 2018, 12:35 | Bota

Që prej muajit prill, dy fshatra të vegjël në Alpet franceze kanë mbetur totalisht të izoluar nga pjesa tjetër si pasojë e rrëshqitjes së shkëmbinjve dhe mbylljes të së vetmes rrugë që i lejonte zonës lidhjen me rajonet e tjera.

Autoritetet franceze janë mobilizuar dhe po u vinë në ndihmë banorëve të bllokuar duke u siguruar ushqim nëpërmjet helikopterit.

https://www.facebook.com/zeriamerikes/videos/2213128542306052/

Të mërkurën (më 17 tetor) ata përdorën shërbimet e një helikopteri për të furnizimet me karburant, ushqime dhe transportimin e një makine të bllokuar. Dy të tretat e kostos prej 3,000 eurosh u mbuluan nga banorët dhe pjesa tjetër nga autoritetet lokale.

Helikopteri bëri 17 udhëtime anasjelltas me furnizime për 45 banorët e fshatit. Kjo mund të jetë hera e fundit që ata do të marrin furnizime në gjashtë muajt e dimrit.

A2 CNN Livestream

Ditari nga Bruna Çifligu