Zbuloni origjinën dhe kuptimin e emrit tuaj

Nga A2 CNN
14 Shkurt 2023, 11:19 | Lifestyle
Zbuloni origjinën dhe kuptimin e emrit tuaj

Emri që na jepet në lindje është bileta që na identifikon, ajo që na dallon nga të tjerët dhe kontribuon në përcaktimin e personalitetit tonë. Ka emra pak a shumë të zakonshëm, por vitet e fundit ka një tendencë për të zgjedhur emra të pazakontë që i lënë hapësirë ​​të madhe imagjinatës dhe kreativitetit të atyre që i zgjedhin. Ka nga ata që preferojnë emra më pak të përhapur, përkundrejt atyre më të përhapurve, emra të të ndjerëve dhe emra pas të cilëve shpesh fshihet një kuptim i thellë dhe i panjohur. Po ju sjellim një listë me emra origjinalë femrash, disa të përhapura në vendin tonë, por edhe në botë, që identifikojnë të famshëm.

Alma - me origjinë latine dhe do të thotë "që ushqen, që jep jetë".

Dorothea - me origjinë greke dhe do të thotë "dhuratë nga Zoti".

Mirta - vjen nga greqishtja dhe i referohet emrit të bimës Myrtle, e shenjtë për Venusin dhe simbol i dashurisë.

Aura - ka origjinë latine, është një variant i Aurora dhe do të thotë "shkëlqyes, ndriçues".

Maya - e përhapur në shumë vende, është varianti i Mia ose Mya. Origjina dhe kuptimi ndryshojnë sipas kulturës: do të thotë "iluzion" në sanskritisht, "nënë ose infermiere" në greqisht dhe "ujë" në hebraisht.

Bice - në latinisht do të thotë "ajo që bën të bekuar, të kënaqur, të lumtur".

Chloe - vjen nga greqishtja dhe do të thotë "i ri, i freskët".

Artemisia - është emri i perëndeshës së gjuetisë dhe ka origjinë greke. Do të thotë "kushtuar Artemidës".

Ludmilla - Emër sllav dhe rus që do të thotë "i dashur nga njerëzit".

Izota - me origjinë franceze dhe do të thotë "ajo që mbron me hekur".

Egle - vjen nga greqishtja Aigle dhe do të thotë "i pakapshëm, i ndritshëm".

Solange - origjina e emrit është kelte dhe fjalë për fjalë do të thotë "i zgjedhur".

Clizia - vjen nga greqishtja dhe do të thotë i famshëm, i shquar, fisnik.

Do të informohesh i pari?
Shkarko aplikacionin tonë:
Android ~ iOS

A2 CNN Livestream

Ditari nga Erion Dushi