Zgjidhet Avokati i Shtetit. Këshilltari i Ramës zëvendëson Alma Hickën

Nga A2 CNN
31 Tetor 2018, 15:59 | Politikë
Artur Metani dhe Alma Hicka

Nga sot vendi ka një Avokat Shteti të ri. Alma Hicka është zëvendësuar nga Artur Metani, këshilltari juridik i kryeministrit Edi Rama. Ndërkohë në Komisionin e Ligjeve u diskutuan ndryshimet ligjore që e kalojnë këtë institucion nën varësinë direkte të Kryeministrit.

Deputetët e mazhorancës kanë miratuar në parim, në Komisionin e Ligjeve,  projektligjin për disa ndryshime të ligjit ‘Për Avokaturën e Shtetit’, në mungesë të përfaqësuesve të opozitës. Një nga këto ndryshime është kalimi i varësisë së Avokaturës së Shtetit nga Ministria e Drejtësisë tek Kryeministri.

Një tjetër çështje e rëndësishme e përmendur është ekzekutimi i vendimeve të Gjykatës Evropiane të të Drejtave të Njeriut në Strasburg.

Projektligji për disa ndryshime të ligjit ‘Për avokaturën e shtetit’ është pjesë e paketës ligjore të Reformës në Drejtësi.

A2 CNN Livestream

A2 Sport