Këshilltari i Zelensky: Lufta përfundon në 2-3 javë, rusët do të munden

Përditësuar më: 18/3/2022, ora 21:52
ushtria ukrainase ne mbrojtje te kievit 8

Këshilltari i Zelensky: Lufta përfundon në 2-3 javë, rusët do të munden

Përditësuar më: 18/3/2022, ora 21:52

“Faza aktive e luftës pritet të përfundojë pas 2-3 javësh”.

Kjo ishte deklarata më e fundit në rrjetet sociale e këshilltarit të zyrës së presidencës ukrainase, Oleksiy Arestovych.

“Faza aktive pothuajse ka përfunduar pranë Kievit, Kharkiv, Sumy dhe Chernihiv. Edhe nëse rusët shtojnë disa rezerva diku apo përpiqen të shkojnë në ofensivë, përsëri do të përfundojë me disfatën e tyre. Fundi është këtu, ata humbën, strategjikisht dhe shpejt. Mendoj se në mes ose në fund të prillit, banorët e Kievit që janë larguar do të mund të kthehen në shtëpi”, shkruan Arestovych.